Dipl.ing. Mirja Jošić nutricionistkinja

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Nutricionizam

Kolin – nove spoznaje o važnosti

Vrijeme čitanja članka: 3 minute Novo istraživanje objavljeno u časopisu The FASEB pokazalo je kako konzumacija većih količina kolina tijekom trudnoće može smanjiti osjetljivost potomaka na bolesti povezane sa stresom.

Nutricionizam

Biljni dodaci prehrani za žene u menopauzi

Vrijeme čitanja članka: 2 minute Dodaci prehrani u kombinaciji s uravnoteženom prehranom, tjelovježbom i držanjem stresa pod kontrolom mogu pomoći ženama u razdoblju predmenopauze i menopauze. Različite biljne vrste…

Nutricionizam

Važne činjenice o zelenom povrću

Vrijeme čitanja članka: 2 minute Mnogobrojna znanstvena istraživanja dokazala su kako je unos povrća povezan s nižim rizikom od kroničnih bolesti poput karcinoma ili kardiovaskularnih bolesti. Povrće iz porodice krstašica se često ističe po svojim blagotvornim svojstvima za zdravlje.

Nutricionizam

Ulje konoplje

Vrijeme čitanja članka: 2 minute Biljna ulja u svakodnevnom životu imaju široku potrošnju od kuhanja i korištenja u prehrani do upotrebe u kozmetičkim i farmaceutskim proizvodima. Sve veći broj netradicionalnih biljnih ulja privlači pozornost potrošača uključujući ulje konoplje.

Nutricionizam

Amarant – pseudo žitarica s blagotvornim učinkom na zdravlje

Vrijeme čitanja članka: 2 minute Amarant je pseudo žitarica bogata nutrijentima te u usporedbi s drugim žitaricama superiornog sastava proteina. Predstavlja gotovo sasvim uravnoteženu namirnicu koju odlikuju funkcionalna svojstva blagotvornog djelovanja na zdravlje.

Nutricionizam

Hrana koja ublažava stres

Vrijeme čitanja članka: 3 minute Postoje snažni dokazi koji ukazuju kako stres ne šteti samo našem raspoloženju nego narušava zdravlje. Osobe koje su pod stalnim stresom podložnije su mnogim tegobama, od prehlade do visokog krvnog tlaka i bolesti srca.

Nutricionizam

Spriječite starenje mozga hranom

Vrijeme čitanja članka: 3 minute Sudeći prema rezultatima engleske kliničke studije, do gubitka pamćenja i drugih kognitivnih funkcija može doći puno ranije u životu nego što se do sada mislilo. Znanstvenici su zabilježili kako nam se već u četrdesetim godinama smanjuju sposobnosti poput rasuđivanja i rješavanja problema.

Nutricionizam

Kako se dodacima prehrani obraniti od gripe

Vrijeme čitanja članka: 3 minute Gripa je virusna infekcija gornjeg dišnog sustava. Širi se kapljicama u zraku koje nastaju kihanjem, kašljanjem, ali i samim govorom. Virus ne podnosi temperaturu iznad 56 stupnjeva, dok na sobnoj temperaturi može preživjeti.

Nutricionizam

Hrana koja djeluje protuupalno

Vrijeme čitanja članka: 2 minute