• Savjeti
  • Liječnici
  • Video
    • Slaven Škrobot
    • Bruno Šimleša
    • Endokrinologija
    • Uredništvo
    • Ljekarništvo
    • Otorinolaringologija
    • Obiteljska medicina
    • Stomatologija
    • Palijativna medicina
    • Pedijatrija
    • Lijekovi
    • Onkologija
    • Dijabetologija
    • Pulmologija
    • Ostale kategorije
    • Epidemiologija
    • Neurologija
    • Fizijatrija
    • Urologija
    • Fizikalna medicina i rehabilitacija
    • Gastroenterologija
    • Dermatologija
    • Nutricionizam
    • Psihijatrija
    • Kardiologija
    • Ginekologija
Prijava pitaj stručnjaka
  • Savjeti
  • Liječnici
  • Video
    • Slaven Škrobot
    • Bruno Šimleša
    • Endokrinologija
    • Uredništvo
    • Ljekarništvo
    • Otorinolaringologija
    • Obiteljska medicina
    • Stomatologija
    • Palijativna medicina
    • Pedijatrija
    • Lijekovi
    • Onkologija
    • Dijabetologija
    • Pulmologija
    • Ostale kategorije
    • Epidemiologija
    • Neurologija
    • Fizijatrija
    • Urologija
    • Fizikalna medicina i rehabilitacija
    • Gastroenterologija
    • Dermatologija
    • Nutricionizam
    • Psihijatrija
    • Kardiologija
    • Ginekologija
  • Prijava

Trovanje hranom

Obiteljska medicina

Trovanje hranom na putovanju

Nutricionizam

Što su lektini i jesu li opasni?

Vrijeme čitanja članka: 3 minuteLektini ili hemaglutinini raznolika su obitelj proteina koji vežu ugljikohidrate i koji se nalaze u gotovo svim organizmima, uključujući biljke, životinje i mikroorganizme. Ovi proteini/glikoproteini posjeduju jedinstvenu sposobnost reverzibilnog vezanja na specifične ugljikohidratne dijelove na površinama stanicama. Ova sposobnost omogućuje im da povezuju stanice, što može dovesti do “sljepljivanja” crvenih krvnih stanica (aglutinacije). Zbog svoje […]

Pedijatrija

Bolesti koje se prenose hranom kod djece

Vrijeme čitanja članka: 3 minuteDok s djecom uživamo u toplim danima, ne treba zaboraviti na opasnost od bolesti koje se prenose hranom, a koje su najčešće upravo u ljetnim mjesecima. Zašto su trovanja hranom češća ljeti? Trovanje hranom uzrokovano je konzumacijom hrane koja sadrži mikroorganizme (bakterije, viruse ili parazite) ili hrane u kojoj su prisutni bakterijski toksini. Ako je […]

  • Liječnici
  • Savjeti
  • Blog
  • Kontakt
  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Politika privatnosti
  • Postavke kolačića

Sva prava pridržana © Belupo 2025

pitaj liječnika

Odgovara

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika
Pitaj liječnika

Prijava

E-mail adresa ili lozinka su netočni. Molimo pokušajte ponovno.

Uspješno ste se prijavili.

Nemate korisnički račun? Registrirajte se!

Zaboravili ste lozinku? Postavite novu!

  • Prijavite se putem Facebooka
  • Prijavite se putem Google +

Registracija

Uspješno ste se registrirali.

Zaboravili ste lozinku?

Navedeni e-mail se ne nalazi u našoj bazi. Molimo pokušajte ponovo.

Provjerite email pretinac.

Niste primili e-mail? Osvježite stranicu i ponovite proces.